Alphen Eagles

Over de Club

Historie

Alphen Eagles is opgericht in 1985. De thuisbasis is sportpark de Bijlen (Zegersloot Zuid), in Alphen aan den Rijn. Alphen Eagles biedt de mogelijkheid om deze mooie, tactische en gedisciplineerde sport op het hoogste niveau te spelen.

In 2012,2013 en 2014 wisten de Alphen Eagles het landskampioenschap (Tulip Bowl) te winnen om vervolgens uit te komen in de EFL (European Football League). In 2011 en 2012 werd het eerste team sportploeg van het jaar in Alphen aan den Rijn. Ook werd de vereniging in 2013 uitgeroepen tot Alphense sportvereniging van het jaar. Een flink aantal spelers is op genomen in de selectie van het Nationale team de Dutch Lions.

Naast het senioren team zijn er meerdere teams voor junioren in verschillende leeftijdscategorieën. Onze Juniors (16 t/m 18 jaar) en onze Cadets (14 t/m 15 jaar) spelen de full contact variant van American Football (ook wel “Tackle Football” genoemd). Onze Cubs (12 t/m 14 jaar) en PeeWees (6 t/m 12 jaar) spelen de non-contact variant van American Football (ook wel “Flag Football” genoemd). Bij Flag Football is geen fysiek contact tussen spelers maar leren de spelers wel de regels, tactieken en technieken van American Football. is er ook een junioren team . De junioren spelen evenals het senioren team Tackle Football. Flag Football is een sport op zich en een uitstekende voorbereiding voor jongens die later American Football willen gaan spelen.

contactinfo@alpheneagles.nl
+31 6 55157515
AdresDe Bijlen 4
Alphen aan den Rijn