Alphen Eagles

Over de Club

Historie

Alphen Eagles is opgericht in 1985. De thuisbasis is sportpark de Bijlen (Zegersloot Zuid), in Alphen aan den Rijn. Alphen Eagles biedt de mogelijkheid om deze mooie, tactische en gedisciplineerde sport op het hoogste niveau te spelen.

In 2012,2013 en 2014 wisten de Alphen Eagles het landskampioenschap (Tulip Bowl) te winnen om vervolgens uit te komen in de EFL (European Football League). In 2011 en 2012 werd het eerste team sportploeg van het jaar in Alphen aan den Rijn. Ook werd de vereniging in 2013 uitgeroepen tot Alphense sportvereniging van het jaar. Een flink aantal spelers is op genomen in de selectie van het Nationale team de Dutch Lions.

Naast het senioren team zijn er voor junioren verschillende leeftijdscategorieën om American Football te spelen:
– De Juniors (16 t/m 18 jaar) en de Cadets (14 t/m 15 jaar) spelen de full contact variant van American Football (ook wel “Tackle Football” genoemd).
– De Cubs (12 t/m 14 jaar) en PeeWees (6 t/m 12 jaar) spelen de non-contact variant van American Football (ook wel “Flag Football” genoemd).

Bij Flag Football is geen fysiek contact tussen spelers maar leren de spelers wel de regels, tactieken en technieken van American Football. Flag Football is wat dat betreft een sport op zich en is een uitstekende voorbereiding voor jongens (en meiden!) die later American Football willen gaan spelen.

Vrijwilligers
Zoals elke andere club zijn onze vrijwilligers van levensbelang voor de Alphen Eagles. Om verder de groei van de Alphen Eagles verder vorm te kunnen geven zijn wij altijd wel op zoek naar mensen die ons hierbij willen helpen. Op het moment zijn wij voornamelijk op zoek naar:

– Bestuurslid Commerciële Zaken,
– Bestuurslid Jeugd,
– Coaches voor jeugd/senioren,
– Sociale media/promotie ondersteuning.

Mocht je geïnteresseerd zijn (of ken je iemand die geïnteresseerd is) om iets op te pakken bij de Alphen Eagles, laat het ons weten via het contact formulier op de website.

Wij horen het graag, ook als je ons op een andere manier wilt helpen dan de bovenstaande functies!

contactinfo@alpheneagles.nl
+31 6 55157515
AdresDe Bijlen 4
Alphen aan den Rijn